четверг, 17 апреля 2014 г.

Починаємо підраховувати витрати.


Завтра починаємо підраховувати наші витрати за електроенергію та воду. Тому дуже прошу тих, хто на минулому тижні записував показники до першої таблиці внести знову показники до другої таблиці! Це дуже важливо!!!!


Для того, щоб виконати розрахунки попросіть учителя роздрукувати дані із цих двох таблиць:

показники за минулий тиждень: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AlZDWosDI6cvdEtadDZ6a3FlcjN3OU9tcjcyZ0lvSWc&usp=drive_web#gid=0

показники за останній тиждень: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AlZDWosDI6cvdHluOHVNMTVaazJUUS1RRzhEbE9Jd0E&usp=drive_web#gid=0

Для того, щоб розрахувати витрати за електроенергію треба відняти від покзників за останній тиджень показники за минулий (дані знаходяться у стовпцях С. Краще всього це робити за допомогою калькулятора, оскільки Ви ще не вмієте працювати із такими великими числами. Після цього, отримане число потрібно помножити на 0,28 грн - ціну за 1000 Ват.

Результат переведіть у гривні (наприклад так - 128 коп = 1 грн. 28 коп.) та запишіть олівцем на сторінці у щоденнику, яку вкаже учитель.

Для того, щоб розрахувати витрати за холодну та гарячу воду потрібно поступити аналогічно. Дані по витратам холодної води знаходяться у стовпці D, а гарячої - Е. Вартість 1 кубічного метра холодної води (1000 літрів) - 1 грн 67 коп. Вартість 1 кубічного метра гарячої води - 16 грн. 50 коп.

малюнок взято тут: http://www.incred.ru/upload/images/201304/Free-Clipart-of-Calculator1.jpg

Комментариев нет:

Отправить комментарий