четверг, 15 мая 2014 г.

А ось і вікторина для тих, хто хоче морозива!

1. Для того, щоб напитись турист побудував такий самий фільтр, який будували і Ви зі стакана із дірками, активованого вугілля та піску. Він набрав 3 л. брудної води. Третина з цієї води залишилась у фільтрі. Скільки чистої води отримав турист?

2. Після проведення проекту учень батькам запропонував зимою заклеїти стики на вікнах. В результаті чого батьки зекономили за місяць 80 грн. Скільки конструкторів лего вартістю 50 грн та морозива вартістю 5 грн зможе купити учень за зекономлені кошти?

3. На чищення зубів сім'я з 4 чоловік витрачає, в середньому, 30 хв. При цьому весь цей час вода тече із швидкістю 5 л. за хвилину. Визначте скільки води можна зекономити, якщо вода буде текти в цей час лише 8 хвилин.

4. Для того, щоб зберегти кашу теплою Маринка замотала каструльку тосвтою тканиною, а Оленка - поставила до вимкненої духовки. Хто з дівчаток зможе з'їсти свою кашу теплою через 2 години?

5. Василько спостерігав за роботою холодильника і вияснив, що якщо залишити дверцю холодильника відчиненою, то витрачається значно більше електроененргії. Поясніть чому це саме так.

6. Двоє хлопчиків пішли ловити рибу. Втомившись, обидва присіли на камінь. Через 2 години той, який підстелив на камінь газету змерз, почав кашляти і пішов додому, а другий, який підстелив шматок пінопласта, ще 2 години насолоджувався риболовлею. Поясніть чому один із хлопчиків не зміг продовжувати риболовлю.

7. Для того, щоб зробити бутерброд з маслом і ковбасою було витрачено різні види енергії: сонячна, хімічна та електрична. Назвіть для чого було використано ці види енергії.

8. Для виготовлення 10 листків паперу із деревини витрачається 36 літрів води. Якщо до деревини додавати старі ганчірки економія води складе третину, а якщо додавати ще старий, використаний раніше, папір, то економія води складе половину використаної без цього. Скільки води буде витрачено на виготовлення 10 листків паперу за умови додавання ганчірок. А якщо додавати старий папір?

9. Яку воду можна швидше заморозити: кип'яток, чи ту, яку набрали із крану?

10. Миколка підрахував комунальні витрати і сказав татові, що плата за воду складає четверту частину, за газ - третину від загальної суми, електроенергію - чверть. Тато засміявся з таких розрахунків. Чому?  

Комментариев нет:

Отправить комментарий